Home Püf Noktalar Windows 7 Yönetici Şifresi Bulma
Windows 7 Yönetici Şifresi Bulma

Windows 7 Yönetici Şifresi Bulma

32
0

Windows 7 veya windows XP yönetici şifresinizi mi kaybettiniz? cevabı aşağıda bulabilirsiniz. işlemlerin çok uzun olmasına rağmen bence format atıp tekrar programları yüklemekten daha basit olacağına inanıyorum. Aşağıdaki işlemleri eksiksiz yaptığınızda Windows’unuzun şifresini bulduğunuzu göreceksiniz.

Öncelikle bizim bir yazılıma ihtiyacımız olacak.
Bu yazılımın ismi Elcomsoft System Recovery Professional.Bu uygulamayı bir şekilde bulup indirmeniz gerekiyor.

Programın kendi web sayfasına BURADAN ulaşabilirsiniz.

Desteklediği sistemler; Windows 7 (32 bit), Windows 7 (64 bit), Windows Vista (32 bit), Windows Vista (64 bit), Windows Server 2003/2008, Windows 2000, Windows XP, Windows 98

140 MB civarında olan bu uygulama, önyükleme (Boot) özelliğine sahip, .iso kalıp dosyasıdır.

Bu uygulamayı kullanabilmemiz için boş bir CD’ye ve tercihen Nero programına ihtiyacımız olacak ve tabiki CD sürücüsünede 🙂 Burda önemli olan bu .iso kalıp dosyasını CD’ye nasıl yazacağımızdır.Basit bir veri diski yazar gibi değil tabiki.

Çünkü oluşturacağımız CD’nin önyükleme (Boot) yeteneğine sahip olması gerekiyor.

Nero’nun “Kalıbı Diske Yazdır” seçeneğini kullanarak bu .iso kalıp dosyasını CD’ye yazdıracağız.Bu seçenek Nero versiyonlarına göre farklılık gösterir.Oluşturacağınız CD bu şekilde önyüklemeli, diğer bir değişle BOOT’lu CD olacak 🙂

Hazırladığımız CD’nin sistem açılışında görünebilmesi için, BIOS ayarlarında CD-ROM’un ilk aygıt olarak ayarlanması gerekir.Bu işi BIOS setup’a girerek yapabilirsiniz.

BIOS yazılımı her anakart marka ve modeline göre farklılık gösterir ama hepsi birbirine benzer.BIOS’un BOOT ayarlarına girerek 1. aygıtı CD-ROM olarak gösterin.Ben örnek bir resim paylaşıyorum.Her BIOS’ta mantık aynıdır..

1- Hazırladığınız CD’yi bilgisayara takın ve reset tuşuna basın.Sistem otomatik CD’yi görecek ve önyüklemeyi başlatacak.Ekranda “Press any key to boot from CD or DVD” (CD veya DVD’den önyükleme yapmak için herhangi bir tuşa basın) yazdığını görürsünüz, herhangi bir tuşa basıp devam edin

– Kısa bir beklemeden sonra programın arayüzü karşınıza çıkacak.İlk pencerede programın lisans anlaşmasının yazılı olduğunu bir sayfa yer alır..

– “I accept the agreement” kutuçuğunu seçip anlaşmayı kabul etmemiz gerekiyor.Seçtikten sonra OK butonuna basıp devam ediyoruz..

2- Şimdiki penrecede ise sistemde bulunan sürücüler liste halinde gözükecek.Bu listede sürücüler ile ilgili bilgileri görebilirsiniz.

Burada hiçbirşey yapmadan Next (İleri) butonuna tıklayıp devam ediyoruz.

3- Sonraki sayfadada aynı şekilde devam ediyoruz.Resimde gördüğünüz 2 seçeneğin işaretli olmasına dikkat edin.Bizim işimizle ilgili seçenekler bunlar.

4- Şimdi ise Windows’un kurulu olduğu dizini seçmemiz isteniyor.Program Windows’un kurulu olduğu dizini otomatik olarak görücektir.Bu kısımdada yapmanız gereken birşey yok.

– Eğer sisteminizde birden fazla işletim sistemi kuruluysa program hepsini görecektir ve select menüsü altından şifresini sıfırlamak istediğiniz Windows’a ait dizini seçmeniz gerekiyor.

Örnek olarak benim sistemde 2 işletim sistemi yer alıyor. C: sürücüsünde Windows 7 ve E: sürüsünde Windows XP kurulu.Ben buradan hangisinde işlem yapmak istiyorsam onu seçiyorum.

– Windows 7 nin şifresini unuttuğumu varsayıyorum ve C: sürcüsünü seçip tekrar Next (İleri) butonuna basıyorum.

5- Bu pencerede ise şifresini sıfırlamak istediğim kullanıcıyı seçmem gerekiyor.Kullanıcı adımı seçiyorum ve Next butonuna basıyorum.

– Password kutucuğunda unuttuğunuz şifreyi görebilirsiniz.Dilerseniz bu kutucuğu temizleyebilir veya yeni bir şifre tanımlayabilirsiniz.Bu kutucuğu boş kaydettiğiniz taktirde kulanıcının şifresini kaldırmış olursunuz ve Windows açılışta şifre sormayacaktır.

Ben şifreyi tamamen kaldırmak istiyorum ve Password formunda yazan şifreyi siliyorum.

– Apply dedikten sonra bana SAM dosyasını yedeklemeyi isteyip istemediğimi soran bir uyarı penresi açılıyor.Bu uyarıya YES diyorum ve kaydetmek istediğim konumu seçip Savebutonuna basıyorum.Eski SAM dosyamız same.old isminde belirttiğimiz yere kaydedilecektir.Herhangi bir olumsuz durumda eski SAM dosyasını kullanabilirsiniz.Bu olumsuz bir durum oluşacağı anlamına gelmiyor.Windows şifresini unutmaktan daha olumsuz bir durum olamaz zaten 😉

SAM dosyası Windows kullanıcı hesaplarına ait bilgilerin kayıtlı olduğu bir dosyadır.Bu dosyaya Windows/System32/config/ altından ulaşabilirsiniz.Bu dosyayı direkt açamazsınız.Microsoft Office Converter ile office belgesine çevirip açabilirsiniz.

En sonda çıkan 2 uyarıyada YES dedikten sonra sistem yeniden başlayacaktır .

KOLAY GELSİN

(32)

omerbozalan 1981 doğumluyum. Üniversite eğitimimi, Sakarya Ünv. Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliğini bitirerek tamamladım. Ayrıca C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanıyım. 2014 Nisan ayında Adobe Dreamweaver CS6 Kitabımı yayınlayarak tüm bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Kendimi Web Tasarım, Grafik Tasarım, Donanım konusunda hâlâ geliştirmekteyim.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.