Html5 Dersleri-5 | Aside Elementi Kullanımı
Merhaba arkadaşlar. Uzun süre sonra web sitesiyle alakalı makaleler yazmıyorduk. Yeni sezonla birlikte, yep yeni derslerle artık sizlerle birlikte olacağız inşallah. Bu seneki çalışmalarımızın daha güzel olacağına inanıyorum. Neyse, kaldığımız yerden devam edilim ki eski konuları da yavaş yavaş bitirelim değil mi? Bu yüzden Html5 elementlerinden birisi olan <aside> elementinin anlatımını yapacağım.
<aside> elementi, içerikte yer alan nesneler hakkında extra bilgi oluşturmak içindir. İçerik bölümünün yanında yer alır. Veya sayfanın kenarlarında reklam alanları, küçük açıklama ve ek bilgi kısımlarını tanımlamak için kullanılmaktadır. Şimdi size bir örnek vererek nasıl kullanıldığını gösterelim.
<!DOCTYPE html> <html> <head> <title>HTML5 aside elementi örneği</title> </head> <body> <article> <header> <h1>Adobe DreamweaverCS6</h1> </header> <p>Adobe DreamweaverCS6, görsel olarak web sitelerinin oluşturulmasını sağlayan web editörüdür. </p> <aside> <p>Bununla birlikte Adobe DreamweaverCS6 programı diğer editör programlarından daha fazla kullanılmaktadır. </p> </aside> </article> </body> </html>
DERS ANLATIMLARI
( Başlıklara Tıklayarak Diğer Derslere Geçebilirsiniz)
DERS1: HTML 5 Nedir? ve Html5 Anlatım
DERS2:Html5 Dersleri-2 | Header, Footer Elementleri Kullanımı
DERS3: Html5 Dersleri-3 | Nav Elementi Kullanımı
DERS4: Html5 Dersleri-4 | Article ve Section Elementi Kullanımı
DERS5: Html5 Dersleri-5 | Aside Elementi Kullanımı
DERS6: Html5 Dersleri-6 | video, audio Elementleri Kullanımı
(224)
Yorum(1)
Yorum bırakın Yanıtı iptal et
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.
Tek sayfa içinde kalmayı önemsiyordum Responsive i anlamak için bakarken scroll js ile güzel bir şey daha öğrenmiş oldum.
Teşekkürler paylaşımlarınız için.