Dijital pazarlamanın anahtarı!
Search Engine Optimization, yani “arama motoru uyumluluğu” anlamına gelen SEO, günümüzün dijital dünyasında altın anahtar niteliği taşıyor. Bugün e-ticaretle uğraşan, dijital pazarlama stratejileri oluşturan ve özellikle arama motorlarında markasını ilk sırada görmek isteyenler için SEO çalışması olmazsa olmaz! Hazırlanan içeriklerde doğru bir SEO çalışmasının yapılabilmesi içinse bu alanda iyi ve kaliteli eğitim veren bir SEO kursuna gitmek ve dijital pazarlama eğitimi almak bir gereklilik. Bu sayede rekabette üstünlük kazanmak mümkün olabilir! Özetle, oyunun kuralı şöyle: Doğru anahtar kelimeleri kullanın ve kazanan siz olun!
Dijital dünya hayatımızı çok hızlı bir şekilde dönüştürdü. Mobil cihazlar, internet uygulamaları, online kanallar, sosyal ağlar derken artık internetten bağımsız bir ortam düşünmek pek mümkün değil. İnternetin kullanımı yaygınlaştıkça markalar için hedef kitlelerine ulaşmanın en etkili yolunu da yine internet üzerinden kurgulanan pazarlama stratejileri oluyor. Ancak bu stratejileri doğru kurgulamak, etkili sonuçlar almak ve gün sonunda kazanan olabilmek için bazı noktaları çok iyi bilmek ve doğru uygulamak da önem taşıyor. Bunlar arasında en önemlisi ise SEO uygulamaları! Yani Search Engine Optimization… Doğru anahtar kelimeleri seçerek hazırlanan etkili içerikler hem hedef kitleye ulaşmayı kolaylaştırıyor hem de markaları arama motorlarından ilk sıralara taşıyor. Peki, SEO’yu nasıl doğru kullanabilirsiniz? Etkili bir SEO uygulaması içir eğitim almak gerekir mi? İşte cevapları!
Perde arkasında SEO var!
Dijital pazarlama ajansı We Are Social, Hootsuite işbirliği ile hazırlanan “Digital in 2017 Global Overview” raporu 238 ülkeden topladığı verilerle şöyle diyor: Dünyanın yarısından fazlası artık en az 1 adet akıllı telefon kullanıyor. Dünya nüfusunun üçte ikisi en az bir cep telefonu sahibi. Dünya genelinde web trafiğinin yarısından fazlası artık cep telefonundan geliyor. Dünya nüfusunun beşte birinden fazlası ay içerisinde internetten alışveriş yapıyor. Türkiye’de ise 48 milyonu aşkın internet kullanıcısı var. Mobil kullanıcı sayısı ise tam 71 milyon! Görüldüğü gibi etkili içerik ve anahtar kelimelerin kullanımı artık her şeyin önünde geliyor. Web sitelerinin ticaret hayatı için hayati değer taşıdığını düşünürsek, başarı sağlamak için web sitesinin iyi tasarlanması ya da çok kaliteli içerik sunmasının da yeterli olmadığını tahmin edebiliriz. Çünkü çok daha kötü bir içerikle rakiplerimizin önümüze geçmesi mümkün olabilir. Böyle bir durumun perde arkasında ise başarılı bir SEO çalışması yatıyor olabilir.
Web sitesi üzerinden gelir kazanmak için sitenin çok iyi tanıtılması ve bu tanıtım için de belli kanalların kullanılması önemli. Örneğin, Google AdWords reklamlarıyla hem web sitenizi tanıtabilir hem de müşterilerinize kolayca ulaşabilirsiniz ancak bunun için iyi bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Facebook, Twitter ve Linkedin gibi sosyal medya ağları üzerinden de reklam yapmayı seçebilirsiniz, fakat bu da oldukça maliyetli olabilir. Reklam kanalları daha az maliyetli olan satış ortaklığı, yani “affiliate” kanalı ise yine bir seçenek olarak kaşımıza çıkıyor. Ancak bunun içinde satışlarınızdan komisyon vermeniz gerekiyor. Televizyon, gazete, dergi gibi offline reklam kanalları aracılığıyla yapılan reklamlar ise ciddi bedeller gerektiriyor. İşte tam bu noktada yardımınıza SEO koşuyor! İyi bir SEO çalışmasıyla düşük bedellerle dönüşüm oranlarınızı yükseltebilirsiniz. İnternet sıralamasında yükselmenizi sağlayan iyi SEO çalışması hem marka bilinirliğinizi hem de satış oranlarınızı ciddi oranda arttırabilir. İyi ve doğru bir SEO çalışması yapılabilmesi adına ise iyi bir SEO kursunun tercih edilmesinde ve dijital pazarlama eğitimi alınmasında büyük fayda olduğunu da hatırlatalım.
SEO Nasıl Öğrenilir?
SEO konusunda yeterli bilgiye sahip değilseniz, öncelikle SEO Eğitimi almalısınız! Bunun için SEO kurslarına katılabilirsiniz. SEO çalışmasında öne çıkan 3 temel konu var. Bunlar şöyle: *Arama botlarına uygunluk,
*Site içi ve site dışı SEO çalışmaları
*Kullanıcı deneyim
Arama Botlarına Uygunluk
Arama botlarına uygunluk, web sitesinin ara motoru tarafından kolayca taranmasıyla ilgili… Öncelikle web sitesinin kod yapısının çok iyi oluşturulması gerekiyor. Arama botları yavaş yüklenen sayfalarda zaman kaybetmeyi istemediğinden sitenin açılış hızı da bu noktada oldukça önem taşıyor.
Robots.txt veya şifrelemeyle arama botlarının siteye girişini engellememeli, prosedürlere uygun bir site haritası oluşturarak, Search Console’a tanıtmalı, mümkün olduğu kadar inline javascript ve inline css kodlarına yer vermemeli, 404 ve 301 yönlendirme ayarlamalarını çok iyi yapmalısınız. Aynı zamanda sitenizin mobil uygulaması da çok iyi olmalı.
Site İçi ve Site Dışı SEO
Site içi ve site dışı SEO çalışmalarında arama sonuçlarındaki rekabette fark yaratmak konusu gündeme geliyor. Site içi optimizasyon, sitenizin içinde yaptığınız arama motoru optimizasyonu çalışmalarını anlatırken site içi optimizasyon çalışmaları kaliteli içerik, arama hacimleri, etkili başlıklar, etkili açıklamalar, ve site içi linklemeler anlamına geliyor. Site dışı optimizasyon ise çok daha dikkatli olunması gereken bir kanal olarak kaşımıza çıkıyor. Çünkü web sitenize zararlı backlink alırsanız, siteniz banlanabilir yani yasaklanabilir. Doğal olmayan backlinkler ise arama motorlarıyla aranızı açabilir.
Kullanıcı Deneyimi
Son olarak SEO çalışmalarında dikkate alınması gereken konulardan biri de kullanıcı deneyimi. Kullanıcıların web sitenizde harcadığı zaman kaliteli bir deneyime dönüştürmeli ve sayfanızda kalma sürelerini uzatmalısınız.
Kaynak: http://www.bilisimegitim.com/bireysel-egitimler/dijital-pazarlama-egitimi/seo-egitimi
(36)